Zamestnanci Gymnázia L. Sáru pokračujú v štrajku

28.11.2012 Bratislava

Bratislava 28. novembra (TASR) – Nesúhlas s rozhodnutím prerušiť štrajk školských pracovníkov dnes vyjadrili zamestnanci Gymnázia na ulici Ladislava Sáru v bratislavskej Karlovej Vsi. Na svojom protestnom zhromaždení pred školou aj neskorším hlasovaním sa rozhodli pokračovať v štrajku vo štvrtok 29. novembra.

"Drvivá väčšina zo 68 zamestnancov je za pokračovanie štrajku. Nesúhlasíme s postupom odborového zväzu školstva. Pokračujeme v štrajku a zajtra sa rozhodneme o ďalšom postupe," uviedol pre TASR predseda štrajkového výboru aj nezávislej odborovej organizácie gymnázia Slavomír Drahoš.

Vo svojom vyjadrení uvádzajú, že jediným dôvodom prerušenia štrajku nemôže byť začiatok rokovaní. Tiež nesúhlasia so spôsobom organizácie štrajku a kritizujú Štrajkový výbor Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy za nezvládnutie jeho vedenia. Konštatujú, že komunikácia s médiami bola nedostatočná a málo dôrazná, zlyhala tiež komunikácia so štrajkujúcimi a neboli im poskytnuté takmer žiadne informácie týkajúce sa priebehu a obsahu rokovaní.

"Vyzývame všetkých zamestnancov školstva, aby zotrvali v štrajku, ktorého dôvody a ciele zostávajú rovnaké," konštatujú vo vyhlásení.

Štrajkový výbor dnes rozhodol, že štrajk školských zamestnancov sa dnes o 18.00 h preruší. "Dôvodom prerušenia celozväzového štrajku je, že predstavitelia vlády SR začali v utorok (27. 11.) rokovať so štrajkovým výborom o dôvodoch a cieľoch štrajku,“ zdôvodnil dnes líder školských odborárov Pavel Ondek.
 

Vyberte región